FAQ

Kan je meer vertellen over Rally “De parels van Zeeuws-Vlaanderen” en hoe deze praktisch eruit ziet?

Zaterdag 23 oktober heb je de unieke kans om de pareltjes van Zeeuws-Vlaanderen te ontdekken tijdens een geweldige rally! Vanuit het middelpunt van Zeeuws-Vlaanderen nemen we je mee van Oost tot West. Tijdens de rally zal je samen met je navigator je weg moeten banen door het Zeeuwse-Vlaamse landschap door middel van interactieve aanwijzingen die je mee krijgt van de organisatie. Er zijn tal van tussenstops, waarbij de inwendige mens versterkt wordt en waar je tevens een unieke kijk neemt in de keuken van Zeeuws-Vlaamse bedrijven.

Dus ben je benieuwd wat Zeeuws-Vlaanderen te bieden heeft? Wacht niet langer, “start your engines” en schrijf je in!

De rally vangt om 12:00u, na de KeyNote spreker, aan op het veerplein in Terneuzen. Je gaat met eigen vervoer en wij zorgen dat je auto herkend wordt door andere rallyrijders. Zorg dat je minimaal met zijn tweeën bent, maar liever met drie of vier JCI vrienden. Hoe meer JCI vrienden in de auto, hoe leuker het wordt!

De navigator zal naast de bestuurder plaatsnemen om de weg te wijzen. Onderweg krijg je raadsels om de route te vinden en s’avonds hebben we een prijsuitreiking voor de auto die de opdrachten het beste hebben volbracht. Onderweg zijn er stops bij Zeeuws-Vlaamse etablissementen die zorgen voor de innerlijke mens. Je zult geen honger lijden of dorst hebben. Tevens ben je te gast bij diverse Zeeuws-Vlaamse bedrijven waaronder ook een aantal uit de eigen kamer.

Rond de klok van 17:00u loopt de Rally ten einde en kan je je klaarmaken voor het galafeest. Opfrissen kan in je hotel, thuis of je kunt gebruik maken van de douche en omkleedgelegenheid bij Bodyline healthcenter in Terneuzen. Wil je je auto ophalen op de startlocatie. Dat kan ook! Je ontvangt hier twee weken vooraf gedetailleerde informatie over. 

Eindigt die op dezelfde plek als het startpunt? Dit i.v.m. dat we met twee auto's komen en met 1 auto willen rijden.

Jazeker! Er is een kop en een staart en het is een keuze om na de laatste stop terug te keren naar het eindpunt, een kleedkamer op te zoeken om je te verkleden, eventueel een hotel op te zoeken of direct naar Gent te rijden. Dit wordt vanaf 11 oktober in detail via de Grenzeloos website gecommuniceerd.

 

Kan er ook alleen een ticket voor het galafeest gekocht worden?

Nee, dat kan niet. Er is een capaciteit van 500 bezoekers voor het galafeest. We zouden (potentiële) dag gasten benadelen door losse tickets te verkopen waardoor er minder gasten naar het dagprogramma kunnen. Tevens heeft de onzekerheid rondom covid ervoor gezorgd dat er geen grote sponsoren voor het congres zijn aangehaakt. Alle kosten dienen door de kaartverkoop te worden gecompenseerd. Er zijn namelijk minimaal 400 verkochte tickets voor het gehele programma nodig om uit de kosten te komen. Daarnaast heeft de organisatie het risico genomen om tijdens de onzekere periode toch door te organiseren. Het zou de inspanningen van de afgelopen twee jaar niet rechtvaardigen wanneer er deelnemers zijn die alleen naar het galafeest komen en niet Zeeuws-Vlaanderen ontdekken.

 

Kan de bus gratis worden?

Er is een budget uit het Belgische en Nederlandse bestuur vrijgemaakt om het busvervoer te vergoeden. De bus tussen Terneuzen – Gent en Gent – Terneuzen is gratis.

 

Kunnen er alsnog trainingen/workshops aan het programma worden toegevoegd?

Door het gewijzigde concept is er dit jaar geen uitgebreid pallet aan trainingen en workshops. Hier is afscheid van genomen om de kosten te drukken en tijdens de covid periode toch een evenement te organiseren wat kans had om door te gaan. Dat de maatregelen nu zijn versoepeld is super fijn, we kunnen in ieder geval het nieuwe programma laten doorgaan en een kleinschalig pallet aan trainingen aanbieden. Omdat dit onlangs is beslist zal de inhoud van de trainingen vanaf 11 oktober worden gecommuniceerd via de Grenzeloos website. Je kan dan tussen 13:00-16:00u hier aan deelnemen.

 

Hoe gaat het betreft de toegang rondom de corona maatregelen?

We volgen de maatregelen die op dat moment volgens de Nederlandse en Belgische overheid gelden. Zoals deze nu zijn dient u in bezit te zijn van een geldig vaccinatiebewijs, een recente PCR test (binnen 24u afgenomen) of aantoonbaar hersteld bent van corona. Wij controleren u bij aankomst in het Scheldetheater. Wanneer u toegang heeft ontvangt u een bewijs die u tijdens het congres en het galafeest draagt. Dit is direct uw toegangsbewijs voor andere locaties.

 

Wat wordt er op vrijdag en zondag aangeboden?

Er wordt vanaf 11 oktober een lijst met tips gedeeld via de Grenzeloos website voor leuke, bijzondere, sterrenrestaurants en andere ontmoetingsplaatsen in de regio. Op zondag is er keus uit een mountainbiketocht door Oost Zeeuws-Vlaanderen, is er een rondleiding door en rondom het Sluizencomplex in Terneuzen en voor de slapers in Gent een stadstour door deze mooi Vlaamse studentenstad.

 

Ik zal het CvA volgen en doe niet mee aan de Rally. Toch betaal ik dezelfde prijs. Normaal is het bijwonen van een CvA gratis. Waarom betaal ik dan hetzelfde ticketbedrag?

De start van het congres is plenair met een opening en KeyNote spreker. Vervolgens gaan de Rally rijders richten de auto’s en krijgt men onderweg eten en drinken (waaronder lunch). De deelnemers van het CvA krijgen een lunch op locatie, kunnen consumpties nuttigen tijdens de vergadering en hebben daarna een borrel tussen 16:00-17:00u. De kosten voor beide programmaonderdelen zijn vergelijkbaar, vandaar dat er, los van het programma, één ticketprijs is.  


Staat je vraag er niet bij?

Mail naar info@grenzeloos2021.nl en we beantwoorden je vraag zo snel als mogelijk.